Gevestigd in het hart van de Ardechoise kastanjebossen, cultiveren Roger Descours en zijn dochteronderneming CONCEPT FRUITS sinds 1975 de liefde voor de kastanje.
Wij selecteren de beste variëteiten van tamme kastanjes in Frankrijk, in onze regio in de Ardèche en in Europa. De kastanjes worden vervolgens verwerkt in onze fabriek, met de grootste zorg voor de IFS- en BRC-normen.
Klaar voor gebruik, ons assortiment vacuüm gekookte kastanjes voldoet aan de verwachtingen van de meest verfijnde smaken.
CONCEPT FRUITS biedt u gekookte en gepelde kastanjes voor een traditionele en genereuze keuken. Zacht en rijk van smaak, het enige wat u hoeft te doen is ze op te warmen om de smaken te versterken.
De encapsulatie via emulsie- en stabilisatietechnologie is een proces dat wij in de industrie toepassen. De technologie die bij MCT wordt gebruikt, is een proces van micro-encapsulatie met membranen, ook wel "coreshell" genoemd. Deze technologie produceert emulsies bestaande uit druppels van verschillende groottes, die microcapsules van dezelfde grootte zullen produceren en verschillende kenmerken zullen hebben afhankelijk van hun diameters.
Deze korrelgrootteverdeling speelt een belangrijke rol in de stabiliteit en effectiviteit van de aanwezige micropartikels, zoals bij het sproeidrogen. Deze stabiliteit, maar ook de grootte van de druppels en de verhouding tussen olie en water, zullen belangrijke factoren zijn tijdens het encapsulatieproces volgens de emulsie/stabilisatie.
De deeltjes tijdens de emulsie/stabilisatie hebben een grootte tussen 1µm en 50µm.